September 2009 – nr. 44

Indhold:

1. Datoer for Bag Scenen

2. HUSKE-Kalender

3. Medlemskort

4. Gæstebilletter

5. Åben øveaften

6. Rengøringsplan

7. Værtsgruppemøde

8. Busbjerg

9. "Dengang i morgen"

10. Kursus på teateret

11. Ronja Røverdatter

13. Bestyrelsen

13. Kontaktpersoner

1. Datoer for Bag Scenen
Udgivelse Deadline
Ultimo december 15. december
Medio marts 1. marts
Primo juni 15. maj
Primo september 15. august

 

2. HUSKE-Kalender


14.09.09 kl. 19.00 Åben øveaften “Privat skifte”
23.09.09 kl. 19.00 Værtsgruppemøde
 

Generalprøver:
04.10.09 Privat skifte
17.01.10 Tak, så er det nok for i aften
24.01.10 Revy: Kan en avlsland lægge æg?
31.01.10 Lille Virgil

3. Medlemskort på teatret
For første gang i teatrets historie laver vi nu medlemskort til alle teatrets aktive medlemmer.

Når vi selv går ind og ser forestillinger, viser vi kortet ved billetbordet, så ingen er i tvivl om, at vi kan gå ind uden at betale. Selvfølgelig skal vi stadig bestille plads i forvejen, så vi er sikre på at der er en ledig stol.
Ved køb af øl, vin og vand i teatret viser vi kortet for alene at betale medlemspriser på varerne. Kaffe/the er selvfølgelig fortsat gratis til vore medlemmer.
På kortet er der logo, navn og årstal, dvs. sæsonåret 2009/10.
Hermed behøver de, der står i baren eller ved indgangen ikke at blive forlegen, hvis de ikke kender alle de ca. 150 aktive teatermasker vi har.
Bestyrelsen

4. Gæstebilletter
Vær opmærksom når du pakker kuverten ud med Bag Scenen denne gang. Vi vedlægger nemlig også to gæstebilletter pr. (betalende) aktivt medlem.
Gæstebilletterne er til at forære væk til hvem, I har lyst til – for aktive medlemmer har jo gratis adgang til alle vore forestil-linger. Bare husk at bestille plads forinden i billetbestillingen (mandag-torsdag kl. 17.30-18.30).
Bestyrelsen
5. Åben øveaften
Snart er det tid for at starte den nye sæson. Ligesom sidste år vil vi til hvert stykke have en åben øveaften for aktive medlemmer. Kom og få et indtryk af de igangværende stykker og giv gerne instruktøren konstruktiv kritik, så vi får det bedst mulige resultat til premieren. Se datoen i kalenderen forrest i bladet her.
Bestyrelsen
6. Så er der rengøringsplan for efteråret 2009.
Der øves på teateret:
Mandag: 18.30 – 21.00
Tirsdag: 19.00 – 22.00
Onsdag: 19.00 – 22.00

Det er en lille kort efterårssæson, men derfor skal der jo være pænt alligevel. Så husk at skrive i kalenderen hvornår det er din tur, og få lavet aftale med dit hold.
Hvad der skal laves står i planen ved opslagstavlen, samt et afkrydsningsskema på opslagstavlen.
Hvis man er forhindret er man selv ansvarlig for at få byttet, eller finde en anden.
Mangler I en nøgle, sker henvendelse til Susanne Segalt,
(22 34 05 98)
Rengøring Silkeborg Ny Teater efterår 2009


2 okt.
Hovedrengøring: Bestyrelsen
uge 41 - 43
Lør. 10.10 - ons. 21.10
Kim Konnerup, Malene Sørensen, Johan Haarup
 

uge 43 - 44
Lør. 24.10 - tors. 28.10
Charlotte Almar, Bodil Lyngsøe, Michael Iversen, Hanne Gjelstrup
 

uge 44 - 45
Søn. 01.11 - ons. 04.11
Søren Broberg, Cecilie Vogel, Peter Rasmussen
 

uge 45 - 46
Lør. 07.11 - ons. 11.11
Camilla Nyizsnyanszky, Martin Tønnesen, Michael Pedersen
 

uge 46 - 47
Søn. 15.11 - ons. 18.11
Helle Pedersen, Tina Pedersen, Carsten Sørensen, Morten Woetmann
 

uge 47 - 48
Lør. 21.11 - ons. 25.11
Ditte Lyngsøe, Verner Elkjær, Maja Albrekt

7. Værtsgruppemøde
Onsdag den 23. september 2009 kl. 19.00

Planlægning af hele sæsonen 2009/2010
Så er den nye sæson snart klar til at gå i gang. Som tidligere år er hele afviklingen af forstillingerne meget afhængig af, at nogle påtager sig opgaven med at servere for, og hygge om vores gæster.
Denne sæson kører vi igen på fuldt tryk med 4 stykker, der tilsammen er planlagt til at spille ca. 80 forestillinger, så der er behov for rigtig mange hjælpere i værtsgruppen. Føler du at du har et par ledige aftener i løbet af sæsonen, så kom til mødet og hør om arbejdet i værtsgruppen.
Inden vi går i gang vil vi dog gerne have en lille snak om, hvordan det kan fungere bedst denne sæson. Værtsgruppen plejer jo selv at have en del gode ideer og forslag.
Vi vil derfor mødes ovenstående aften, og I må gerne på forhånd overveje hvornår, og hvor tit I har lyst til at hjælpe til. Spilleplanen kan I se i programmet der vedlægges, eller snart bliver fremsendt med posten.
Kender du andre der har lyst til at deltage i det hyggelige serveringsarbejde, så tag dem med denne aften.
Er du forhindret i at møde frem, vil jeg gerne høre fra dig om, hvornår og hvor tit du kan hjælpe til - evt. på telefon eller mail.

Bemærk – vi holder kun dette ene planlægningsmøde, som skal dække hele sæsonen. Værtsfordelingen for forårs-sæsonen vil dog først blive lavet i december, men der bliver ikke holdt flere planlægningsmøder.
 

Henvendelse til:
Heine Snede
Jernbanevej 67
8600 Silkeborg
Tlf. 8720 0667
hsnede@mail.dk

8. “Hold da op - hold da op”

Musikken spiller op. Fra jordens indre kommer Mulle til syne, løjerne går i gang og handlingen tager fart. En forestilling med helte, skurke og masser af finurlige indslag krydret med nogle rigtig gode ørehængere. Flotte danseoptrin.
Det var med stolthed, at jeg sad under prøver og forestillinger og nød de flotte præstationer. Ikke blot fra kollegaerne fra Silkeborg Ny Teater, men også fra resten af det store team, som bestod af såvel gamle rutinerede Busbjergfolk som nye medvirkende fra oplandet. Det var tydelig at mærke, at de alle brændte for sagen, at de nød at være en del af holdet. Deres spilleglæde kunne mærkes helt ud på de bagerste tilskuerpladser.
Scenen var et kapitel for sig. En tegneserieskov med en rindende bæk. En riddersal på slottet med en kæmpe lysekrone. En prærievogn med røg i skorstenen. En farvestrålende blå sportsvogn. Der var så mange fine detaljer, man som publikum langt fra kunne nå at få med ved blot at se en enkelt forestilling. Fantasien havde fået frit spil.
Ud af skoven myldrede det med skovens dyr. Dyr som vi allerede havde hilst på inden forestillingen, hvor de var rundt blandt publikum for at se, om der var godter i madkurvene. Et dejligt indslag, som gjorde ventetiden hyggelig. Kostumefolkene havde været på en stor opgave, som de havde klaret på bedste vis. Flotte, flotte kostumer!
Michael Pedersen skal have stor ros for det arbejde, han havde lavet med skuespillerne. De store scener med hele dyreholdet på scenen fungerede fantastisk godt. Der foregik mange små historier i disse optrin. Nævnes skal egern familien der havde det hyggeligt på bænken, bjørnene der fiskede i åen og pindsvinene der vraltede omkring. Det rislede af fryd ned af ryggen. Gåsehud på armene. Jeg måtte lade mig rive med.
Michaels finurlige tankegang omkring iscenesættelsen gjorde, at det blev en super flot og interessant forestilling for såvel voksne som børn.
Uforglemmelige er muldhvarpen, som blev mesterligt spillet af Camilla Nyizsnyanszky, Grævlingen der var både vrissen og elskelig i Martin Berthelsens udgave. Tårene løber ned over mine kinder af grin, når jeg tænker på hr. Tudse. Rotte havde nogle fine og sjove sange.
Maskeringerne var i top. Maja Albrekt havde fundet frem til nogle seje figurer. Fantastisk!
Tak til Michael og hele holdet for en eventyrlig flot og morsom forestilling.
“Båt - båt - båt - båt- båt - båt . båt “

9. Dengang i morgen
Søndag den 5. juli var der en lille forestilling på teateret
“Dengang i morgen” skrevet og instrueret af Michael Iversen.
Michael har været på Momento i Odense i en måned som instruktørassistent på en forestilling, og fik som afslutning lov at lave sin egen forestilling, og opfører den på Momento. Michael fik fat i sin ven Allan og dennes kæreste Lyser, der begge gerne vil være skuespillere. Havde en uge til at skrive og sætte det hele i scene. Og begge skuespillere var med på at opfører det igen på vores teater, hvor de også kunne inviterer familie og venner.
Vi var en lille flok fra teateret, og ca. 30 i alt til at opleve Dengang i morgen. Stykket handler om en dreng og hans mor. Deres incest forhold til hinanden, hvor drengen bliver ældre og moren bliver den samme alder. Gennem stykket var de to skuespillere ude af deres roller og fortalte om dem selv, for lige pludselig at være tilbage i rollen, enten snakke til hinanden, eller snakke ud til publikum om deres egen figur i tredje person. Det var hårdt at se stykket, på grund af det det handlede om, men samtidig var man også fanget, for man ville gerne se hvordan det endte, om drengen kunne overgå sin mor på et
tidspunkt. Det var hårdt at se drengen tage ordre fra sin mor om at tage alt tøjet af, og derefter blive sparket og trådt på. At se på, at moren lige pludselig ikke ville sin dreng mere, da han blev samme alder som hende selv, da hun jo ikke ældes. Få steder havde man smilebåndet fremme, ellers var det mest en form for ubehag.
Michael havde arbejdet dybt med Allan og Lyser i løbet af den uge de havde til stykket, og de gjorde et fantastisk stykke
arbejde. En flot præstation fra begge skuespillere og Michael som instruktør.

En stærk, tankevækkende og samtidig ubehagelig forestilling, og det til trods for den kun varede en halv time. En skam at ikke flere fra teateret havde tid til at overvære den.
Susanne

10. Skuespillerkursus på Silkeborg Ny Teater
– en oplevelse på alle niveauer
Af Cecilie Vogel, nyt medlem
August måned bød ikke kun på opstart af en ny teatersæson på Silkeborg Ny Teater – men også på det årlige skuespillerkursus. Et kursus der skulle dygtiggøre skuespillerne, der skulle spille med i sæsonens mange spændende stykker. Men også et kursus der skulle skabe et endnu tættere bånd på tværs af foreningen.
Kurset var beregnet til nye og uøvede medlemmer såvel som de mange erfarne amatørskuespillere – som udgør Silkeborg Ny Teater. Som et forfriskende tillæg gæstede amatørskuespillere fra andre teaterforeninger – herunder Kragelund – også kurset. Netop denne kombination af erfaring og ildhu var da også med til at gøre dette to dages kursus til en oplevelse både fagligt og personligt. I spidsen for kurset var instruktør Michael Iversen. En instruktør som tydeligt var på hjemmebane på teateret og, som hurtig fik de mange kursister til at føle sig tilpas – og give slip på de mange spændinger og forbehold, som der kan ophobes i en person – efter en lang arbejdsuge.
Programmet var nøje planlagt og bød på både monologer og dialoger. Monologerne bragte kursisterne ud i indre ransagelser. Hvad var rollens baggrund? Hvad havde ført rollen til netop det sted i deres liv? Og ikke mindst – hvilken følelsesmæssig tilstand var rollen i på netop dette punkt i stykket? Med disse overvejelser i tankerne – blev kursisterne udfordret til at give deres personlige skildring af stykket. En skildring der var yderst spændende at iagttage. Speciel som ny! For som ny og håbefuld amatørskuespiller har man den idé – at der kun findes en skildring af et stykke. Men i denne weekend blev ens øjne åbnet for de mange muligheder, som få ændringer i ens skildring af rollen, kan medfører i den samlede oplevelse af stykket.
Men weekenden var ikke kun hårdt arbejde og indre ransagelse fra morgen til aften. Weekenden var ligeså meget en hyggelig og netværksskabende weekend. Hvilket alt sammen var godt hjulpet på vej af fremragende mad – lavet af Teatrets eget madhold - og glade kursister i alle aldre.
Så set med et nyt medlems øjne – kan jeg kun anbefale at man deltager i dette kursus. Man skal bare være forberedt på at få en hæs stemme af at skrige og ondt i maven af at grine. Men det er da hvis heller ikke det værste man kan være udsat for…!
11. Ronja Røverdatter i Thorning
Else, Tina og jeg var sammen i Thorning, en dejlig lørdag eftermiddag for at se Thorning friluftspils opførelse af Ronja Røverdatter.
Da scenen ligger mellem de dej-ligste træer, i et stykke skov, så er det jo det oplagte sted at sætte dette stykke i scene. De havde fået lavet en flot scene, der fungerede rigtig godt. Det store brag og Mattisborgen midt på scenen gik i to stykker og store kampesten trillede frem på scenen. Skov og grotte elv med vandfald, og rumpenisse hule med hul på toppen, så foden kunne falde igennem En herlig flok røvere med vores egen Kim Konnerup i front som Mattis. Og ovre på borkasiden kunne vi se Kirsten Rose i rollen som Borkas kone Undis.
Der skal være uhygge i skoven, og det sørgede blandt andet Joan Heerwagen for. Hun lavede en fantastisk heksefugl, man sad helt og blev lidt bange nede hos publikum.
Men der var også hygge i skoven hos de dansende blomster, og de søde rumpenisser, hvor et af vores nyeste medlemmer Bodil Lyngsøe var en sød og hyggelig rumpenissemor.
Der var mange dejlige sange i stykket og især Ronja ( Louise Hummelgaard Andersen) var en fornøjelse at høre på. Dejlig korsang og liv og dans på scenen hele tiden.
En dejlig eftermiddag i hyggeligt selskab.
Susanne
12. Bestyrelsen
Formand
Jørgen Kongsbak, tlf. 8681 8980
formand@silkeborgnyteater.dk
 

Næstformand
Susanne Segalt, tlf. 2234 0598
naestfmd@silkeborgnyteater.dk
 

Kasserer
Heine Snede, tlf. 8720 0667
kasserer@silkeborgnyteater.dk
 

Sekretær
Jonna Elkjær, tlf. 8681 1173
sekretaer@silkeborgnyteater.dk
 

Bestyrelsesmedlemmer:
Aase Harlev, tlf. 2292 1475
aahar@silkeborgnyteater.dk
 

Birgith Lund, tlf. 2443 2048
blu@silkeborgnyteater.dk
 

Mette Petersen, tlf. 2011 0273
mettemusen@silkeborgnyteater.dk
 

Suppleanter:
Eva H. Andersen, tlf. 8668 0270
eha@silkeborgnyteater.dk
 

Jan Pedersen, tlf. 2896 7613
jp@silkeborgnyteater.dk

Billetbestilling Jonna
Børneforestilling Mette
Efterårsforestilling Mette
Generelt Jørgen
Kostumer Jonna
Kulisser  Aase
Medlemsblad  Jan
Medlemsmøder  Birgith
Nye medlemmer Jørgen
Nøgler Susanne
PR/hjemmeside Eva
Regi Jonna
Rengøring Susanne
Repertoire  Jonna
Revy  Susanne
Scrapbog Susanne
Skuespil Jørgen
Teknik Susanne
Vareindkøb Jonna
Vedligehold Eva
Video/DVD Jørgen
Værtsgruppe Heine

Hvis der er spørgsmål, idéer eller problemer tager man fat i ovennævnte, som kan give det videre til bestyrelsen, eller hjælpe med at tingene bliver løst.

 

Læs tidligere numre